h

Woningbouw in Goes - hoe verder?

20 juli 2010

Woningbouw in Goes - hoe verder?

De SP in Goes is de verkiezingen ingegaan met een duidelijke boodschap dat er in Goes teveel woningbouw op stapel staat. Met Goese Schans, Aria, Mannee en Riethoek staan er bijzonder veel woningen op het programma, met ook nog eens veel woningen in het duurdere segment. Er wordt meer gebouwd dan op grond van de bevolkingsprognoses, die over kortere of langere tijd zelfs krimp aangeven, nodig is.

Deze grote projecten Goese Schans, Aria, Mannee en Riethoek lopen al, en er zijn al verplichtingen voor aangegaan. Versterkt door de crisis op de woningmarkt, worden de bouw- en verkoopschema's echter niet gehaald. Plannen worden verder uitgesmeerd in de tijd, maar vooralsnog blijven de plannen wel gelijk.

Volgens de SP in Goes is bezinning nodig. Er moeten drie zaken in acht worden genomen:

  • Geen nieuwe bouwplannen, ook geen kleine (inbreidingen)
  • Bij invulling van bestaande plannen kwaliteit boven kwantiteit stellen. Uitdunnen waar het kan.
  • Zorgen dat de woonbehoeften in Goes binnen de nieuwe wijken goed worden gerealiseerd

Met wijziging van het bestemmingsplan voor de Goese Schans heeft de SP-gemeenteraadsfractie in de raadsvergadering op 15 juli niet ingestemd, omdat zij het onderliggende plan niet goedkeurt. Nog steeds vindt de SP het plan te groot. Ook vindt de fractie het onzorgvuldig dat voor het betonbedrijf geen alternatieve lokatie is gevonden, maar dat er wel al woningen op het terrein zijn gepland. Hier dreigt het mogelijk zelfs tot onteigening te moeten komen. De SP vindt dat op dat punt slecht met de belangen van het bedrijf en de werknemers wordt rekeninggehouden.

U bent hier