h

Nieuws van de afdeling

16 oktober 2018

Steun de cliënten en zorgverleners van Arduin.

Bewoners en personeel zijn de dupe van hoge werkdruk, personeelstekorten en gevaarlijke situaties op diverse woonlocaties.
Zij snappen niet meer dat bestuurders hun beloning nog goed praten terwijl het personeel al jaren om versterking vraagt.
Lees verder
3 oktober 2018

Is een parkeerkaart genoeg?

De SP-fractie kwam ter ore dat iemand die met een geldige mindervalidenparkeerkaart parkeerde bij een mindervalidenparkeerplaats in de Goese Polder toch een bekeuring onder de ruitenwisser vond. Vanwege twijfel of de kaart wel geldig was. Flinke stress natuurlijk! Twee dagen later werd de bekeuring ingetrokken, na controle aan huis. Vreemd, vindt de SP-fractie. Kan er niet ter plaatse worden gecontroleerd? Neemt de gemeente zo niet de parkeerzekerheid weg bij mensen? Dit lijkt toch willekeur? Floor van Lamoen heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Lees verder
1 oktober 2018

Dag van de volksvertegenwoordigers

Foto: SP Goes / .
Zaterdag 29 september was er een scholing georganiseerd voor SP volksvertegenwoordigers en bestuursleden. Remi Poppe verzorgde het ochtendprogramma. Hij werd geïnterviewd door Harre van der Nat, voormalig lid van het SP scholingsteam.
Lees verder
12 september 2018

Bijeenkomst camping de Veerhoeve.

Foto: SP
Woensdag 12 september waren SP’ers aanwezig bij een bijeenkomst voor caravanbezitters met een vaste plek op camping de Veerhoeve.
Deze camping is van eigenaar veranderd nadat de vorige eigenaar gevraagd heeft om wijziging van een bestemmingsplan om zijn camping uit te breiden.
Lees verder
9 september 2018

Op de centjes passen

Afgelopen donderdag maakte SP-fractievoorzitter Floor van Lamoen zich kwaad in de gemeenteraad. Er werd gevraagd om bijna 7 ton extra voor de bouw van het "integraal kindcentrum" in Kloetinge. Die 7 ton zijn nodig, omdat bouwkosten momenteel snel stijgen, maar vooral ook omdat de gemeente bij het eerste verzoek om budget bijzonder slecht had ingeschat wat de kosten zouden zijn. Ondanks waarschuwingen en eigen ervaringen dat dat niet genoeg was, werd uitgegaan van VNG-normbedragen. Veel en veel te krap. "Ik ben dit niet gewend van de gemeente. Ik verlang budgetaanvragen op basis van reële ramingen, niet van normbedragen." Ons SP-gemeenteraadslid was pissig. Dat verbeterde niet dat bleek dat al in juni 2017 duidelijk werd dat er bij lange na niet voldoende budget was. En de raad was daarover niet eerder duidelijk geïnformeerd. Samen met PvdA, PvG en D66 diende de SP hierover een motie van treurnis in. Die kreeg nog steun van Nieuw Goes, maar haalde het niet. Al was er bij meer partijen ongenoegen over de gang van zaken. Het integraal kindcentrum is nodig, het geld dus ook. Maar nooit meer op deze manier.

Lees verder
9 september 2018

Politiek Café 14 september gaat door.

Foto: sp

Blijkbaar kon Tamara van Ark de dreiging niet aan. Nu ook al plannen voor een bijeenkomst in Goes over de dreigende afschaffing van het minimumloon! Het wetsvoorstel om mensen onder het minimumloon te mogen betalen is van de baan.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier