h

Nieuws van de afdeling

26 mei 2024

Zaterdag 25 mei aftrap van de verkiezingscampagne

Foto: Sonja Mulleman

Op zaterdag 25 mei trapten we ook in Zeeland de campagne voor de Europese verkiezingen af. De peilingen zijn gunstig. Met zijn allen moeten we er de schouders onder zetten om weer terug te keren als SP in het Europese parlement.

Lees verder
4 april 2024

SP PRESENTEERT VERNIEUWD RAPPORT "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: ZO KAN HET OOK" AAN PROVINCIALE STATEN ZEELAND

Foto: SP Zeeland

Op vrijdag 5 april zal tijdens de commissie Economie van Provinciale Staten Zeeland het langverwachte rapport "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: Zo kan het ook" worden gepresenteerd door de Socialistische Partij (SP). Met dit rapport biedt de SP-fractie haar alternatieve plannen aan voor het Openbaar Vervoer in de provincie Zeeland.

Lees verder
10 januari 2024

KAMERVRAGEN SP OVER ACUTE ZORG IN ZEELAND: BEZORGDHEID OVER SPOEDEISENDE HULP GOES EN TERNEUZEN

Foto: SP

In een recente ontwikkeling heeft Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP), scherpe Kamervragen gesteld aan de demissionair Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De vragen komen naar aanleiding van een nieuwsartikel op Omroep Zeeland, waarin wordt bericht over een geplande bijeenkomst in Goes over de toekomst van de acute zorg in Zeeland. De SP maakt zich zorgen over de mogelijke sluiting of afbouw van de spoedeisende hulp (SEH) in Goes en Terneuzen en wil opheldering over de standpunten en plannen van het ministerie.

Lees verder
22 december 2023

SP Goes wenst u fijne feestdagen

Foto: SPGoes
Lees verder
8 december 2023

ZEEUWSE FRACTIES VERENIGEN ZICH OP PAARSE VRIJDAG

Foto: COC/SPZeelamd / COC/SPZeelamd

Op vrijdag 8 december hebben de Zeeuwse fracties van de Socialistische Partij Zeeland (SP), D66 Zeeland, PvdA-GroenLinks Zeeland en de Partij voor de Dieren Zeeland het regenboogakkoord ondertekend. Deze dag, ook wel bekend als Paarse Vrijdag, markeert een belangrijke mijlpaal in het streven naar gelijke rechten en acceptatie voor de LHBTI+-gemeenschap in de provincie Zeeland.

Lees verder
5 oktober 2023

11 OKTOBER COMING OUT DAY IN MIDDELBURG

Foto: Mart Smit Sp Terneuzen

Discriminatie op basis van seksuele voorkeur is onacceptabel. Geweld tegen homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders moet stevig door politie en justitie worden aangepakt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier