h

SP Goes stelt vragen over teveel verstrekte parkeervergunningen

9 augustus 2010

SP Goes stelt vragen over teveel verstrekte parkeervergunningen

De gemeenteraadsfractie van de SP in Goes heeft schriftelijke vragen gesteld over het feit dat er in het centrum van Goes meer parkeervergunningen zijn verstrekt dan er beschikbaar zijn. Nieuwe bewoners van die gebieden komen op een wachtlijst, en moeten met "dagdeelkaarten" hun parkeerplaats betalen. Wanneer het teveel verstrekken van parkeervergunningen leidt tot het niet kunnen vinden van parkeerplaatsen, vindt de SP dat de kosten van de vergunning gedeeltelijk moeten worden terugbetaald. Ook sluit de SP zich aan bij de Bewonersorganisatie Centrum, die vraagtekens stelt bij de aantallen vergunningen die aan sommige bewoners worden verstrekt die een eigen garage hebben.

De volledige tekst van de vragen:

In de PZC van afgelopen zaterdag 7 augustus uit de Bewonersorganisatie Centrum en Noord (BOC) kritiek op het beleid met betrekking tot de verstrekking van parkeervergunningen. Nieuwe bewoners van die gebieden komen op een wachtlijst te staan voor de vergunningen, omdat er te weinig plaatsen zijn. Zij moeten zich tevreden stellen met bezoekerskaarten. Er blijkt dat er meer vergunningen actief zijn dan er beschikbaar zijn. De BOC meent verder dat er ten onrechte twee vergunningen zijn verstrekt aan mensen met een eigen garage, en dat bedrijven teveel vergunningen hebben gekregen.

Vragen:

1. Is de constatering juist dat er in delen van het centrum van Goes meer vergunningen zijn verstrekt dan er beschikbaar waren?
2. Indien het antwoord op de eerste vraag bevestigend is: Is het waarschijnlijk dat door het in te grote aantallen verstrekken van parkeervergunningen heeft geleid tot het op momenten niet beschikbaar zijn van parkeerplaatsen voor vergunninghouders? Zoja, is het dan opportuun dat aan vergunninghouders een gedeeltelijke restitutie van de kosten van de vergunning wordt gegeven?
3. Een voldoende grote garage en haar toerit lijken al gauw plaats te bieden voor twee voertuigen. Volgens de regels zou er in zo’n geval in onze ogen nog ruimte zijn voor één parkeervergunning voor die bewoner. In hoeverre acht u de opmerking van de BOC over teveel verstrekte vergunningen aan mensen met een garage terecht? Indien de opmerkingen terecht zijn, welke maatregelen neemt u dan?
4. Deelt u de mening van de BOC dat aan bedrijven teveel vergunningen zijn verstrekt?
5. Welke maatregelen gaat u nemen teneinde te komen tot terugdringen van de wachtlijsten voor een parkeervergunning?

SP voelt college aan de tand over parkeervergunningen, PZC, 9 augustus 2010
Wachtlijst voor parkeervergunning Goes, PZC, 2 augustus 2010.

U bent hier