h

Actiebijeenkomst Armoede Werkt Niet in Den Bosch

1 december 2010

Actiebijeenkomst Armoede Werkt Niet in Den Bosch

Afgelopen zaterdag werd door in Den Bosch de actiebijeenkomst "Armoede werkt niet" gehouden, tegen de voorgestelde kortingen op de WSW en Wajong. Hierbij een verslag van een van onze leden, Anja Bazen, van deze inspirerende dag:

Zaterdagmorgen rond 9 uur werd ik op een steenkoud busstation van Goes afgezet.
Daar stonden al twee mensen uit Zaamslag te kleumen...
Daar heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met de SP-wantjes (waarvan ik van de week direct een paar van besteld heb,tezamen met een muts en een das,altijd handig). Helaas had ik die afgelopen zaterdag niet, dus ik stond te vernikkelen daar..

Gelukkig kon mijn medereisgenoten bellen met Lian-van -de-afdeling-Vlissingen,die ons vertelde,dat de bus gereed stond...achter het station,maar, bij hun was "achter het station"toch iets anders als bij ons...Wij dachten: de bus komt wel naar het busstation toe, lekker makkelijk, maar nee, de bus stond te wachten aan de andere kant, bij het stationspark....foutje moet kunnen...
Gelukkig hadden ze t snel gevonden en konden we alsnog instappen!
We werden warm ontvangen! Tja, we hebben natuurlijk allemaal iets gemeenschappelijks, niet waar? SP! En een laaiende verontwaardiging vanwege de plannen van de regering!

Van enkelen hoorde ik, dat ze op de Sociale Werkplaats werkten,en sommigen waren net zoals ik, solidair of hadden een Wajonguitkering(net als ik).

Enkele uren en een "broodnodige" rookpauze later arriveerden we in een wit besneeuwde omgeving: de Brabanthallen in Den Bosch!Druk dat het was! Toen we aan kwamen rijden,zagen we de soepkar al gereedstaan! (Ik hoop toch,dat die volgend jaar naar de braderie van 's Gravenpolder kan komen in juni 2011...) En een rij van hier tot Tokio!

Binnen gearriveerd wist ik eigenlijk niet waar ik eerst naar toe moest, want er waren natuurlijk ook de nodige kraampjes..

Toch eerst maar naar het SP kraampje, voor de nodige boodschappen... (schuursponsjes, pennen, winkelwagenmuntje en keykoord hebben we ook nodig op z'n tijd!).
Toen een foto van mezelf laten maken. Een heleboel mensen hadden het zelfde idee..

Binnen was het zoo druk, dat ze uiteindelijk de zijwanden weggehaald hebben en de jongere mensen zo ver gekregen hebben, dat die plaats gingen maken voor die mensen, die wat minder goed ter been waren (de meesten van ons).

Op een gegeven moment heb ik Gonny Andreas van de afdeling Bergen op Zoom gevonden en samen met haar heb ik de rest van het programma gevolgd: de toespraak van Job Cohen en van Emile Roemer, de magniefieke droge commentaren van Vincent Bijlo, de meningen van enkele mensen, die het hardst zouden worden getroffen door de bezuinigingen en en het enthousiaste uitroepen van alle aanwezigen: ACTIE!ACTIE!ACTIE!
Om kippenvel van te krijgen!

Ik had er geen seconde van willen missen!

Anja Bazen, 's Gravenpolder

U bent hier