h

Rechter vernietigt deel bestemmingsplan Goese Schans

22 december 2010

Rechter vernietigt deel bestemmingsplan Goese Schans

De Raad van State heeft betonbedrijf Haringman en Logus gelijk gegeven, en een deel van het bestemmingsplan voor de Goese Schans vernietigd omdat het onvoldoende onderbouwd is.

Als enige partij in de Goese gemeenteraad heeft de SP zich tegenstander getoond van het plan. Het grote project Goese Schans is in de ogen van de SP in Goes niet haalbaar, omdat er geen bewoners zijn voor de 2000 nieuwe woningen. Bovendien vindt de SP dat het niet acceptabel is dat er voor de watergebonden bedrijven, waaronder Haringman, geen goede alternatieve locatie is gevonden. Er is sprake van dat de grond van deze bedrijven desalniettemin onteigend gaat worden door de gemeente. De SP heeft grote moeite met het mogelijk inzetten van onteigening, en is van mening dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de werkgelegenheid.

De Raad van State is van oordeel dat de geluidszones van het havengebied niet correct zijn aangepast. Dit betekent dat in een groot deel van het havengebied niet gebouwd kan worden. Verder vindt de Raad van State dat de financiƫle haalbaarheid niet goed onderbouwd is, omdat de toekomst van de watergebonden bedrijven ongewis is en dit financiƫle consequenties heeft. Ten slotte is het onderzoek naar de gevolgen van de sloop van enkele panden voor de vleermuizenstand is onvoldoende geweest. Het bestemmingsplan moet nu opnieuw worden vastgesteld. Met name de provincie is aan zet, omdat de door de provincie verleende goedkeuringen zijn vernietigd.

Raad van State haalt streep door bestemmingsplan Goese Schans PZC online 22 december 2010
Volledige uitspraak Raad van State

U bent hier