h

Steunmanifestatie bootlieden in Goes

29 januari 2011

Steunmanifestatie bootlieden in Goes

Vrijdag 28 januari was er in de Zeelandhallen een manifestie georganiseerd door FNV Bondgenoten, FNV Bouw en Abvakabo FNV. Deze was georganiseerd om de stakende bootslieden een hart onder de riem te steken. De avond werd bezocht door 200 belangstelden. Uiteraard was ook de SP present.

Niek Stam en Henk van der Kolk spraken de mensen toe. De bootlieden kwamen zelf ook het podium op. De bootslieden hebben een conflict over het werkrooster met de directie van de Vlissingse bootliedenwacht. De stakende bootslieden zijn zelfs ontslagen een dag nadat ze in staking gingen. Hierbij gaat de directie voorbij aan het stakingsrecht, iets wat zeer omstreden is. De FNV is hier erg kwaad over, want mocht de directie zijn zin krijgen dan kunnen meer bedrijven dit flikken. Omdat de directie weigert te onderhandelen met de FNV stelde Niek Stam dat de FNV zelf een bootliedenwacht wil beginnen in de Vlissingse haven.

Henk van der Kolk was kwaad over het feit dat de VLB niet wil onderhandelen met FNV Bondgenoten en stelde voor dat Karla Peijs in het conflict moet onderhandelen.

Op de avond konden T-shirts ten behoeve van de stakers worden gekocht met de opdruk "union power to zeeland". Ook kon men een bedrag schenken - uiteraard deden de aanwezige SP'ers hier een duit in het zakje.

U bent hier