h

Goes noemt geen data kerntransporten

24 juni 2011

Goes noemt geen data kerntransporten

De burgers van Goes zullen niet geïnformeerd worden over de data van de kerntransporten door de gemeente. Dit blijkt uit antwoorden van SP-raadslid Loes Passieux aan het college van B&W in Goes. De burgemeester wordt tijdig, maar vertrouwelijk, geïnformeerd over de tijdstippen. Behalve op de vertrouwelijkheid beroept het college zich op de afspraak dat regionale of landelijke onderwerpen niet ook nog eens door iedere gemeente apart worden gecommuniceerd. De SP is hierover zeer teleurgesteld, omdat ook op regionaal of landelijk niveau geen duidelijke mededelingen worden gedaan. De globale datum van het kerntransport van eerder deze maand werd wereldkundig gemaakt door Greanpeace, iets waar een zich met openheid en transparantie presenterende overheid zich voor zou moeten schamen. Voor de burgers van Goes is het van belang te weten wanneer de transporten plaatsvinden.

Het college geeft verder aan dat het mogelijk is dat door een ongeval of door betogers het kerntransport met hoogradioactief afval enige tijd binnen de bebouwde kom stil komt te staan. Volgens het college brengt dat geen extra risico's met zich mee.

U bent hier