h

Borssele 2 - uitstel en hopelijk afstel

16 december 2011

Borssele 2 - uitstel en hopelijk afstel

Energiebedrijf Delta heeft de plannen om de vergunningaanvraag voor een tweede kerncentrale te doen uitgesteld. Donderdagmiddag werd bekend dat de directie de aanvraag voor een budget van 220 miljoen euro voor de vergunningsprocedure of 60 miljoen voor het voorbereiden van die procedure vooralsnog terugtrekt. De SP is tevreden met dit uitstel - "de wal keert het schip" aldus Tweede Kamerlid Paulus Jansen. Er is bij deskundigen een groeiende twijfel over de financiƫle haalbaarheid van de kerncentrale. De bouw van twee centrales van hetzelfde type in Finland en Frankrijk loopt ernstige vertraging op en daardoor ontstaan er bij die centrales enorme budgetoverschrijdingen. Het voorland voor Delta? Dit terwijl de geraamde kosten toch al boven de capaciteit van Delta liggen: 4,5 miljard euro. De beoogde partners van Delta zitten daarnaast ook al in financieel zwaar weer. Laat Delta maar kiezen voor investeringen in minder megalomane, maar wel veiligere en groenere projecten. De SP hoopt op afstel.

U bent hier