h

SP: Situatie Lepelstraat kan niet

27 april 2013

SP: Situatie Lepelstraat kan niet

"De situatie in de Lepelstraaat kan gewoon niet", concludeerde SP-fractievoorzitter Floor van Lamoen. In de raadscommissie van donderdag stond de Lepelstraat in Wolphaartsdijk op de agenda. Eigenlijk om een heel beperkte reden: de straat wordt opnieuw bestraat en ietsjes anders ingericht. Maar bewoners van de Lepelstraat waren in ruime mate aanwezig en grepen de kans om in te spreken. Zij wezen nog eens op de ingewikkelde situatie: de Lepelstraat is smal met aan weerszijden een scherpe bocht. Er komt veel verkeer overheen, ook redelijk wat vrachtverkeer. Er werd zelfs een foto van een LPG-wagen getoond. Er vinden ongevallen plaats, zelfs werden foto's getoond dat een aantal keer gevels van woningen zijn ingereden.

De ernst van de situatie werd door de meeste fracties wel ingezien. "Maar er is geen geld" was echter meestal de aansluitende opmerking. Floor van Lamoen legde, net als enkele andere raadsleden, een verband met de Buys Ballotstraat. "Eigenlijk is de situatie in de Lepelstraat slechter. Maar de Buys Ballotstraat is een majeur project en de Lepelstraat niet." hield hij een pleidooi om niet te makkelijk te roepen dat het allemaal niet anders kan. Uit de reserve majeure projecten kunnen herinrichten betaald worden, en ook de Lepelstraat kan een majeur project worden. Daarnaast vroeg hij de wethouder of het niet mogelijk is de Lepelstraat voor vrachtwagens te sluiten. Volgens de wethouder onmogelijk, omdat er ook vrachtwagens als bestemmingsverkeer zijn.

Vanuit het college werd er vooral ook een verband gelegd met het verkeersplan "GVVP". Dit plan krijgt dit jaar nog een herziening. De echte discussie over hoe de situatie in de Lepelstraat kan worden opgelost kan dan echt worden gevoerd. Nu ging het om een herinrichting - niet echt fout, maar hij lost de problemen niet op. Dat onderkende iedereen. Een onbevredigend slot dus, maar wordt vervolgd.

U bent hier