h

Maandag 17 maart ROOD-tour met Jasper van Dijk

14 maart 2014

Maandag 17 maart ROOD-tour met Jasper van Dijk

Jasper van Dijk, woordvoerder onderwijs van de SP in de Tweede Kamer bezoekt Zeeuwse HBO en MBO opleidingen. Op 17 maart 2014 zal een aantal jonge SP-leden samen met Jasper van Dijk een bezoek brengen aan de HZ in Vlissingen en aan de vestigingen van Scalda in Vlissingen, Middelburg en Goes. Het wordt een ROOD-tour.

Het doel van de ROOD-tour (“ROOD” is de naam van jongeren binnen de SP) is jongeren te overtuigen van het belang om te gaan stemmen. En bij voorkeur op een  “rode” partij. Vandaar dat er ook  “code Rood” kaarten uitgedeeld zullen worden.

Als het aan de SPers ligt krijgen studenten de mogelijkheid om in gesprek te gaan met SP-leden en in het bijzonder met Jasper van Dijk. Veel studenten maken zich zorgen over de onzekere situatie rondom de studiefinanciering en het al of niet blijven bestaan van de OV kaart.

De mening van de SP hierover is heel duidelijk. De studiefinanciering mag niet worden omgezet in een  ‘sociaal’ leenstelsel  en de afstand van huis naar opleiding mag geen belemmering zijn voor het volgen van een studie. Dus de OV kaart hoort te blijven en ook MBO studenten onder de 18 jaar moeten hiervan gebruik kunnen maken.

Reactie toevoegen

U bent hier