h

"In de bakkerij" kan op zondag openblijven

20 december 2014

"In de bakkerij" kan op zondag openblijven

Dankzij een amendement van VVD, CDA en SP in de gemeenteraad van Goes kan "In de bakkerij" aan de Wijngaardstraat (bij de Koepoort) op zondag openblijven. Hiermee komt een einde aan een lange discussie, die de nodige stof deed opwaaien.

Nadat de zondagsopenstelling eerst werd gedoogd, kondigde de gemeente aanvankelijk aan dat de winkel toch dicht zou moeten. In de juridische discussie die daarop volgde bleek dat de verordening over winkelsluiting in Goes onvolledig was doordat een aantal vrijstellingen die eerst wettelijk waren vastgelegd niet in de verordening waren opgenomen. Het herstellen daarvan is nu op initiatief van de VVD, gesteund door CDA en SP, zo gebeurd dat ook "In de bakkerij" en soortgelijke winkels, met soortgelijke producten als in hun lunchroom, op zondag geopend mogen zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier