h

Komt die lelijke kolos er toch op het Bleekveld?

28 maart 2015

Komt die lelijke kolos er toch op het Bleekveld?

Misschien weet u het nog. Het Bleekveld zou een cultuurplein worden. Deel van de plannen was het zogenaamde "Blok 1". Daar zou een bijna negen meter hoog gebouw komen en de achterburen zouden uitkijken op een blinde hoge grijze muur. Het kwam tot een rechtzaak en de aanwonenden kregen gelijk. De plannen verdwenen in de ijskast en uiteindelijk werd het plan cultuurplein helemaal teruggetrokken. Nu er echter een hotel komt in het oude Archief is bebouwing van Blok 1 ineens weer aan de orde, als deel van het nieuwe hotel. SP-raadslid Loes Passieux stelde daarover in de gemeenteraad vragen aan de wethouder.

Is er al vergunning verleend? Past dit in het bestemmingsplan? Is er sprake van een ontheffing voor wat betreft het gebruik? 

Wethouder De Bat antwoordde dat de voorliggende plannen allemaal nog in de schetsfase zijn. Er zijn nog geen vergunningen aangevraagd, laat staan verleend. Juist nu is het nog mogelijk om over de plannen te spreken met betrokkenen. De Bat gaf ook aan dat de grond van Blok 1 als bouwgrond in de gemeentelijke boeken zit en dat de gemeente daar dan ook op enige termijn wat op moet laten bouwen. Het bestemmingsplan zal moeten worden aangepast om de bestemming Horeca op de grond te zetten, maar dat past in de procedure.

Reactie toevoegen

U bent hier