h

Actie bij het ziekenhuis in Goes

30 januari 2016

Actie bij het ziekenhuis in Goes

Foto: John Kruiver

Het ADRZ in Goes heeft aangegeven in juni betaald parkeren in te gaan voeren. Een van de redenen die wordt genoemd is dat er veel gebruik zou worden gemaakt van de parkeerruimte door carpoolers, die geen bezoekers van het ziekenhuis zijn. Het bestuur van de SP-afdeling Goes is daar geen voorstander van.
Als er zoveel mensen de parkeerplaatsen op het terrein van het ADRZ gebruiken als carpoolplek, moeten deze mensen daarvoor betalen en niet bezoekers aan een
ziekenhuis.

We startten dan ook een actie om te onderzoeken hoe bezoekers aan het ziekenhuis denken over het voornemen van het ADRZ.

Donderdagmiddag 28 januari 2016 hielden leden van de SP een eerste actie om de mening van bezoekers van het ADRZ te onderzoeken. Bezoekers konden op een kaart vinden wat ze van de invoering van betaald parkeren vonden. Eerder, in december 2015, werd er al steekproefsgewijs een onderzoek gehouden
om de hoeveelheid beschikbare parkeerplaatsen in kaart te brengen.

Reacties

"Hielden 28 februari 2016" moet januari zijn

Dank Cintha, het is aangepast.

Goeie actie, moet nodig wat gebeuren daar .
Was afgelopen Donderdagmorgen 28-01-16 ook daar .
parkeerplaats stampvol . Kon patiënt voor de ingang afzetten, daarna terug naar einde parkeerplaats ,dan weer terug lopen naar ingang . Wat als je alleen staand ben, en slecht ter been ? Spreek binnen met mensen over de parkeerplaats , Dat was voor alle mensen een probleem. Er waren mensen te laat op hun afspraak gekomen bij de specialist , * Kost veel geld* om dat ze geen parkeerplaats konden vinden Dus groot probleem .

Het is duidelijk dat het ziekenhuis extra inkomsten nodig heeft. Dit is één van de manieren waarop dit mogelijk is. Het argument dat de parkeerplaatsen worden bezet door carpoolers is een gezocht maar valide argument. Wanneer betaald parkeren wordt ingevoerd zal dat fenomeen zich mogelijk verplaatsen naar de achterliggende parkeerterreinen.

Als er bljikbaar zoveel vraag naar een carpoolplek is in deze omgeving, lijkt het mij dat die behoefte onderzocht en ondersteund moet worden.
Op dit moment lijkt het me niet dat het grootste aantal plaatsen daarvoor gebruikt wordt maar als er wél afslagen komen van de snelweg zou een goede carpoolplek met busverbinding wellicht een goede ontlasting van de binnenstad kunnen zijn.
Gezien de kosten die betaald parkeren brengen zal het ziekenhuis waarschijnlijk ook weinig of geen winst maken door het laten betalen van patienten en een enkele carpooler. De toenemende kosten van controle (denk ook aan groepen zoals personeel en leveranciers) zullen ook betaald moeten worden...

Reactie toevoegen

U bent hier