h

Zorgen om nieuwe parkeerregels

24 oktober 2016

Zorgen om nieuwe parkeerregels

De SP in Goes is bezorgd over het vervanging van de parkeerkraskaarten voor bezoekers. Deze kaarten kunnen bewoners van parkeerzones uitdelen aan hun bezoek, die de kaart met datum en kenteken achter de voorruit kunnen leggen. Dat systeem wordt vervangen door een online registratiesysteem. Bewoners moeten dan kentekens van hun bezoek aanmelden op een website van de gemeente. De SP vindt dat ongewenst. "De overheid wordt zo wel erg precies geïnformeerd over elementen uit de persoonlijke levenssfeer van de vergunninghouder". De SP-fractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college, dat de nieuwe regels via het gemeenteblad Samenspel bekend maakte.

Reacties

Mijn schoonmoeder woont in de Nachtegaallaan, waar je ook alleen kan parkeren voor vergunninghouders en kraskaarten, Het is een flat met alleen oudere mensen die merendeels geen computer hebben. Mijn vrouw komt er een paar keer in de week met de auto maar heeft geen telefoon met app's, Heb ook een brief naar de gemeente gestuurd hoe zij denken dit op te lossen.
Ook gevraagd of wij een vergunning kunnen aanvragen omdat mijn schoonmoeder geen auto heeft, maar dat kan niet want we zijn geen bewoners. Ik vind het gewoon een fiasco dat die wijk alleen voor vergunninghouders zijn want merendeels van de parkeervakken staan leeg. Ik zal nog antwoord krijgen hoe ze dit gaan oplossen.

Goedendag , het kan toch niet zo zijn dat een deel van de inwoners van Goes al zijn bezoeken moet aankondigen en laten registreren zuiver op het feit omdat zij in een parkeervergunning zone wonen. Dat wij in die zone al moeten betalen en worden geregistreerd is een onding zie tekst hieronder."Het kenteken wat op uw parkeervergunning registreerd staat, komt in een database. Hierin kan de parkeerwachter, middels het scannen van het kenteken op uw voertuig opvragen of er voor een kenteken een parkeervergunning is verstrekt. De controleur ziet geen informatie over de eigenaar of de betaalwijze. Na 48 uur worden de gegevens verwijderd. Tenzij er voor het voertuig geen parkeervergunning is. Dan worden de gegevens gebruikt voor het schrijven van een parkeerboete en de afhandeling van een eventueel bezwaarschrift. Deze bewaartermijn is dan 13 weken." vraag hoe wordt vastgesteld dat mijn voertuig daar mag staan want er zijn diverse zones ?? Dat wij inwoners aan de deur bezoekers moeten ontvangen met hallo eerst heb ik je kenteken nodig ander geen parkeer mogelijkheid is grotesk en belachelijk. Het gaat om een parkeer zone geen veiligheidsgebied rond een ambassade of zo nee een parkeerplaats in het centrum van Goes. Stop deze waanzin

Reactie toevoegen

U bent hier