h

Gaat Japanse duizendknoop ook in Goes veel schade aanrichten?

30 april 2018

Gaat Japanse duizendknoop ook in Goes veel schade aanrichten?

Foto: Floor van Lamoen

De SP-fractie in de gemeenteraad heeft vragen gesteld aan het college van B&W of er beleid is om de Japanse duizendknoop in toom te houden, die ook in de stad Goes is opgedoken. Dit is een plant die er leuk uit ziet, maar kan veel schade aanrichten. De plant breidt zich via wortels uit en dringt zich naar boven door allerlei kiertjes heen. Zelfs door asfalt kan de plant omhoog komen. De Japanse duizendknoop is bovendien zeer moeilijk te bestrijden. Tijd voor een gedegen aanpak!

Reacties

Ook ik maak mij zorgen om de groei van de japanse duizendknoop. Bij Zwartsluisje, bij Praxis ( kanaalzijde) bij de Ringbrug en op het Sagroterrein (voorheen Shellterrein), kont deze plant ook voor. Zelf verzorg ik het groen op Jachthaven de Werf. Deze plant staat op 5 meter van ons haventerrein. Gert Goedegebure is door ons geinformeerd, maar ook Sagro is schriftelijk benaderd. De Gemeente Goes zou dit voorjaar actie ondernemen in dit gebied. Van Sagro niets meer gehoord, actie van Gemeente heb ik niet waar kunnen nemen.
Elk jaar maait de Gemeente deze duizendknoop, dit is geen vorm van uitroeien.
Ik ben op de hoogte van de problemen, denk aan Amersfoort, een oplossing kan ik niet bieden, maar aandacht is zeker van groot belang. Het probleem wordt nog ernstig onderschat.
Vriendelijke groet, Jopie Noordhoek-van Schaik

Reactie toevoegen

U bent hier