h

Koopzondagen

7 april 2018

Koopzondagen

GroenLinks heeft een initiatiefvoorstel ingediend om de koopzondagen in Goes helemaal vrij te geven. Eventuele beperking van het aantal koopzondagen moeten ondernemers zelf afspreken. Geef ondernemers de vrijheid, aldus de partijen die dit plan steunen afgelopen donderdag in de raadscommissie. De SP steunt dit plan niet. Het is voor zelfstandig winkeliers veel lastiger om zondags de winkel open te hebben dan voor vertegenwoordigers van winkelketens. De grote bedrijven worden zo weer eens bevoordeeld. En een veelzijdig winkelaanbod maakt Goes nou juist aantrekkelijk. Het voorstel van GroenLinks is een typisch voorbeeld van een neoliberaal voorstel: de markt regeert, met alle kwalijke gevolgen van dien.

Of het voorstel van GroenLinks het gaat halen wordt nog spannend. De VVD gaf zijn oordeel nog niet prijs en de PvdA broedt op een manier om het plan breder gedragen te krijgen. Op 19 mei wordt het besluit genomen in de gemeenteraad.
 

Reactie toevoegen

U bent hier