h

Make peace great again!

15 november 2018

Make peace great again!

Foto: SP / .

Vrijdag 9 november organiseerde SP Goes een openbare avond over de permanente oorlog  in het Midden Oosten. Sadet Karabulut legde uit waar het is de oorlog tegen terreur vooral om draait; om wapenleveranties en belangen in oliehandel.


Aan de oorlog tegen terreur wordt vooral veel geld verdiend en de burgerbevolking is slachtoffer.
De oorlog tegen terreur is een zinloze oorlog. Sinds 2001 is het aantal aanslagen alleen maar groter geworden, zijn er meer mensen slachtoffer geworden en hebben steeds minder mensen in Afrika en het Midden Oosten uitzicht op menselijk bestaan.
Dat deze mensen naar Europa proberen te vluchten als ze daartoe kans zien is niet verwonderlijk. Veel Europese landen hebben een streng asielbeleid. Mensen waarvan de asielaanvraag is afgewezen verdwijnen in de illegaliteit of proberen via zelf opgezette kampen naar Groot Brittannië te komen.
Stephanie….. , vrijwilliger in Duinkerken en Calais vertelde hierover schrijnende verhalen.
Wat kunnen we doen vanuit Europa?
In elk geval de moed niet opgeven. Ooit zal een meerderheid besluiten dat de oorlog zinloos is en tot die tijd moeten we met mensen in debat blijven gaan om hen te overtuigen.

Reactie toevoegen

U bent hier