h

Medisch afval

21 december 2018

Medisch afval

Vanaf 1 januari moeten inwoners van Goes per lediging van de afvalbak of per storting in de container gaan betalen. Vervelend voor mensen met medisch afval. Zij moeten dat afval vaak aanbieden. Daarom worden zij op verzoek van de SP belast met een vast bedrag. Gisteravond vroeg de SP-fractie of dat bedrag een maximumbedrag in plaats van een vast beddrag kon zijn. Dat vond de wethouder niet. Wel gaf zij aan dat de regeling pas laat in het jaar hoeft te worden aangevraagd. Dan weten mensen al of ze daarmee inderdaad goedkoper uit zijn. Voor komend jaar is het daarom geen probleem. Dat kan het later wel worden, als mensen voor meer jaren de regeling krijgen toegekend. Een voorstel van de SP om dat nu meteen in de verordening goed te regelen haalde het niet.
 

Reactie toevoegen

U bent hier