h

Drukke bijeenkomst ‘Hoop, woede en EU’ met Ron Meyer

2 mei 2019

Drukke bijeenkomst ‘Hoop, woede en EU’ met Ron Meyer

Foto: SP Goes

Doordat er geen rekening gehouden wordt met mensen is bij velen het
vertrouwen in de politiek tot bijna nul gedaald. Dat maakt dat de
belangstelling om te gaan stemmen erg klein is, zeker voor de komende verkiezingen voor het Europees parlement. Toch is het erg belangrijk dat mensen wel naar de stembus gaan. Dat stelde Ron Meyer, landelijk SP-voorzitter, die te gast was in Goes op 29 april. In een bomvolle zaal ging Ron Meyer in een vraaggesprek met Nico Heijmans en naar aanleiding van een aantal filmfragmenten in op de staat van onze samenleving en de SP-standpunten hierover.

Alleen door te stemmen, kan er iets veranderd worden in de huidige EU. De EU is weg van de doelstelling Europese samenwerking omgevormd tot een grote steunpilaar voor multinationals en ander grootkapitaal. Dat heeft tegengeluid nodig. De SP is realistisch genoeg om te beseffen dat de huidige twee zetels geen grote omwenteling teweeg kunnen brengen of hebben gebracht. De SP zal de luis in de pels blijven en misstanden, zoals het enorme verhuiscircus Brussel - Straatsburg, het aantal lobbyisten van multinationals en de ongebreidelde arbeidsmigratie om lonen laag te houden, aan de kaak stellen.

Foto: SP Goes

Reactie toevoegen

U bent hier