h

Geen knip voor de neus waard

17 oktober 2020

Geen knip voor de neus waard

Voor de tweede keer sprak de gemeenteraad over een plaats voor een nieuwe brandweerpost. Nu zit een tijdelijke brandweerpost aan de Troelstralaan. Vorig jaar november was het onderwerp ook besproken. Toen kwam de Troelstralaan naar voren als meest gunstige plaats, maar de raad was het niet eens met de beweegredenen. Een plaats bij het Tiendenplein was onterecht als niet zo geschikt naar voren gekomen. Dus vroeg de raad, inclusief SP, om een verder onderzoek naar vier locaties. Dat gebeurde. En nu kwam de plaats bij het Tiendenplein als voorkeur naar voren. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar aan die keuze zitten veel kosten vast. En de Troelstralaan was nummer twee en hmm, dat is een plaats waarop het nodige is aan te merken. Wat er gebeurde? Het werk van het college werd verfrommeld en genegeerd. Er werd zomaar een niet verder onderzochte locatie, naast de Gamma, door veel partijen naar voren geschoven. Op positie twee, terwijl het college aangaf dat die plek niet geschikt was. Geen verder onderzoek, geen vraag aan het college om verder te kijken, nee, op basis van nattevingerwerk de keuze veranderen. Onverantwoord vond de SP-fractie het en ook onfatsoenlijk tegenover de ambtenaren die er hun werk in hebben gestoken. Als de raad dit zo doet, is zij geen knip voor de neus waard, zei Floor van Lamoen. Hij zag het tandenknarsend gebeuren, maar alleen PvdA en Groen Links leken het te begrijpen en stemden net als de SP tegen.

Reactie toevoegen

U bent hier