h

Actieplan zwemveiligheid op komst

13 november 2020

Actieplan zwemveiligheid op komst

De gemeenteraad van Goes heeft donderdag op initiatief van de SP het college gevraagd met een actieplan zwemveiligheid te komen. Nadat ook deze zomer weer mensen in zee verdronken, vroeg de SP in een motie, mede ingediend door Nieuw Goes, om werk te maken van zo'n plan. De motie werd aangenomen met de stemmen van GroenLinks en de VVD tegen.

Vorig jaar diende de SP ook al een motie in met deze oproep, toen de beweegvisie werd besproken. Die motie (toen overigens mede ingediend door GroenLinks, die nu tegenstemde) haalde het niet. Donderdag gaf wethouder De Goffau aan bezig te zijn om bij het schoolzwemmen de zwemveiligheid in open water een grotere rol te laten spelen, bij kinderen die iets ouder zijn. Dat is goed nieuws, liet raadslid Floor van Lamoen, weten. Het is mooi dat de wethouder dit oppakt, en dat het belang van aandacht voor zwemveiligheid in de gemeenteraad breed is opgepakt.

Reactie toevoegen

U bent hier