h

11 maart protestmars tegen bezuinigingen op het openbaar vervoer.

2 maart 2023

11 maart protestmars tegen bezuinigingen op het openbaar vervoer.

Foto: SPVlissingen

De SP organiseert op 11 maart 2023 een protestmars tegen de aanstaande bezuinigingen op het openbaar vervoer.

De protestmars start om 13:30u op het Stationsplein in Vlissingen en zal de bus route volgen naar het Admiraal de Ruyter ziekenhuis op 3,5 km vanaf het station.

Mahir Alkaya Tweede Kamerlid namens de SP en Ger van Unen lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zeeland zullen die dag aanwezig zijn.

Omstreeks 14:30u zullen we aankomen bij het eindpunt bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Nadat Mahir Alkaya en Ger van Unen gesproken hebben over het belang van het openbaar vervoer en de verkiezingen op 15 maart, kunnen mensen op eigen gelegenheid huiswaarts keren.

Foto: SPVlissingen

Achtergrond:

Het huidige college van gedeputeerde staten bestaande uit CDA, SGP, VVD en PvdA wil bij de volgende bus concessie drastische bezuinigen op het streekvervoer! Als gevolg hiervan zullen meer dan 100.000 Zeeuwen geen bushalte meer in hun  dorp of woonplaats hebben en zullen voorzieningen zoals zorg en onderwijs voor veel inwoners onbereikbaar worden.

De SP wil juist meer geld naar Openbaar Vervoer. Als het aan de SP ligt wordt het Openbaar Vervoer een betaalbaar, toegankelijk en duurzamer alternatief voor het eigen vervoer.

https://zeeland-2023.sp.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier